Ruimte voor de kunst LOA 25 jaar

  Nog even nagenieten van de première.
Op 31 oktober hebben we met vele van onze LOA partners en genodigden uit de kunst- en cultuursector de documentaire “Ruimtemakers voor de kunst” bekeken.De middag begon met een hartelijk welkom door Arna Notten, directeur DePlaatsmaker en de huurders van de ateliers in de shelter Jonas, Arne en Jop. Zij maakten ons nog eens extra bewust van de bijzondere omgeving waar zij hun werkplek hebben toen ze ons er op wezen echt niet op het gras te lopen vanwege het mogelijk plattrappen van een nestje spinne-eitjes. De enorme deuren openden zich als toneelgordijnen waarna iedereen een plekje kon zoeken in de hangar. Eenmaal binnen kon iedereen zich nestelen onder een paars dekentje voor het (speciaal voor de vertoning gemaakte) filmscherm. Tijdens de film werd er afwisselend instemmend geknikt, hardop gelachen maar vooral aandachtig gekeken tot er bij de aftiteling een luid applaus door de shelter ging.Na de film werd met het publiek en partners uit de sector nagepraat aan de hand van drie thema’s:

Het contrast tussen de plannen van de afdeling cultuur en afdeling vastgoed: waar liggen de kansen voor atelierorganisaties? Met Bart de Zwart van Fontys, Ageeth Boermans van CLIB en Simon van Dommelen van LOLA.

Wie heeft welke verantwoordelijkheid in een gezond kunstklimaat? Met Pim Coenen van SLAK, Renate Timmer van Cultuur & Ondernemen en Joram Kraaijveld van Platform BK.

Ruimte voor kunst en cultuur levert ook rendement op voor de stad. Met Rick van der Linde van SAM, Koen Westhoff van Rebelgroep en Martine Zoeterman van De Besturing en DCRN.

En natuurlijk was er tijdens en na afloop veel tijd om bij te praten en te genieten van een drankje en welkome warme soep.